2011 november 30

Dags att kliva upp :) tog sobmorgon till elva. Sen har jag skypat med päronen tills nu. Pratade om lite allt möjligt, och även månadens lön! Fick ju as dålig lön föra månaden, för att jag slutade och allt ... men den här månaden kompencerade upp den! Wohoo :) Men dom pengarna ska jag försöka att inte röra, måste ju ha dem till sista månaden här.

Starbucks

Yeey :) idag var det dags igen! Så himla skönt att komma ut och prata ... lyssna på människor i samma sits. Och vårt Starbucks är så stort och fint.

Som "vanligt" lyckades jag köra "fel", trots att jag har en gps. Det finns många vägar här och jag har verkligen noll lokalsinne. Men till slut kom jag fram, var ändå först :D

Breakfast at school

Det här var en typisk frukost i Aupair skolan! Te, sen de färgglada flingorna (som förföljer mig!), apelsinjuice, äggröra, en bagel och philadelphiaost.

Helt okej för min del :) men jag skulle aldrig ha provat flingorna ...

2011 november 29

Tisdag! Ska bli så himla gött med sovmorgon i morgon. Jobbar bara lite på eftermiddagen i morgon och torsdag. Ska jobba i helgen, helt själv med dessa två typ hela lördagen och söndag förmiddag ... haha, undrar hur det kommer gå :D

Ikväll ska jag åka och fika :) på Starbucks med de andra Aupairerna.

Måste alltså vara min fjärde tisdag i USA nu! Känns som att det var evighetersen jag lämnade skolan.

Saturday's catch

En krämfärgad klänning med vita mönster


Två varma tröjor


Genomskinlig t-shirt med ett fjäderdekoration


Virkad tröja


Linne med virkade detaljer fram


Klänning med varma färger


Linne med lika fina färger


Svart linne

2011 november 28

Mmm ... tryckte i mig en stor bit chokladtårta (m. flera olika lager) en stund senare satt jag med en skål av de hypnoserande, färglada, runda frukostflingorna! Men jag har gett mig själv ett litet frikort året ut att prova på allt sött och gott.

Sen satte jag på Wii och tränade bort allt! Haha ... känns gött, blev så mycket piggare direkt.

Ska laga min första egenkomponerade middag idag. Hoppas att maten blir bra och att de äter :D barn är ju väldigt ärliga ...

Kriget är slut

Igår läste jag klart den här boken. Den heter Kriget är slut, och är skriven av Morgan Alling.

Boken är gripande och jag blev både väldigt arg och ledsen under visa stunder! Jag tycker självklart att du ska läsa den här boken.

Bara en bok kvar att läsa?! Hm ... hoppas på att min bror skeppar över någon snart! Sen får jag väl läsa på engelska ??

Christmas tree part. 2

Nu är granen i huset :) och tågbanan är uppsatt runt om! Mysigt

Vi har ätit middag och tänt första ljuset i adventsljusstaken som jag har gjort. Jag är jätte nöjd, för den blev jätte fin.

Christmas tree

Hit åkte vi och valde ut ett träd som vi sedan sågade ner :)

2011 november 27

God morgon söndag. Snart ska jag och min familj åka iväg och hugga ner våran julgran. Ska bli spännande!

Sen ska vi försöka få till en adventsljusstake här. För sånna har dem tydligen inte, så det är bäst att lära dem lite svenska traditioner :)

Sinned

Lyckorus :) idag har jag syndat! Fick med mig en hel del hem från shoppingrundan! Vi åkte till ett outlet "område", med 100st butiker i Pennsylvania. Jag fick nog med mig mest från Forever 21!

När vi kom till våra hemtrakter så bjöd mam mig på världens godaste hamburgare. Både brödet och biffarna var hemmagjorda, man fick välja storlek, hur man ville ha köttet stekt och sedan fick man lägga på all sallad samt dressing själv !!

Visar lite godbitar som jag fick med hem i morgon ;)

Yesterday morning

2011 november 26

Jag ligger fortfarande i sägen! Ska gå upp snart och hoppas verkligen på att mam och jag ska åka och shoppa, det beror lite på hur hon mår.

I går fick jag min första lön! Tror jag fick lite extra? Vet inte, har inte koll på't. Men ja, gött med en check :D

Min LCC var ju även här. Hon tyckte att jag verkade super bra! Och även min familj, då hon aldrig hade hört att någon familj har åkt in till paraden för sin Au pairs skull !! Tror att det är väldigt bra att vara sin familjs första :)

In my new book

Haha ... kul att de tar upp Mjölby som ett skämt i boken jag läser just nu :)

Tired

Jag har vart så himla trött och frånvarande idag. Läst massor och råkade somna på soffan! Haha ... som tur var hade jag slutat för dagen :D

Nu väntar vi på att min LCC ska komma och kolla hur det är med oss. Hoppas att hon inte blir långvarig!

Jag har även sorterat ut lite bilder som jag ska lägga upp på FB. Började förut, men orkade inte ...

I morgon ska nog jag och mam åka och shoppa själva! Så himla kul !!

2011 november 25

Sovmorgon :) jobbar halft som halft idag. Barnen är hemma, så behöver bara se till att de inte gör något de inte borde!

Nu blir det frukost, sen en dusch :)

Hope you will love me even as thick

Klockan 06 rullade våran bil plus två andra mot New York City !! Vi var framme innan sju och gick till ett väl utvalt ställe ... folk hade nog vaktat platser hela natten för det låg filtar med folk lite här och där. Två timmar senare började den årliga paraden, fast den kom inte till oss förens 09:30 typ. Det var helt amazing :D jag har runt 500 bilder från hela dagen. Det var musikkårer från alla stater, massa fina vagnar och massa otroliga ballonger. Jag är så himla glad för att jag fick chansen att uppleva detta! Åhhh ... my family har aldrig åkt in på detta förut utan har alltid sett det på tv. Men i år gjorde dom det för min skull ♥

När vi var klara i New york åkte vi bara hem och vände för att fira Thanksgiving hos Dads syster. Det var så mycket god mat och jag åt tills det inte gick ner mer. Sen lekte vi ett ordspel och sedan körde vi ett bingo spel :) under hela kvällen hade vi även ord på våra ryggar som vi försökt lita ut var de var för några, genom att ställa ja/nej frågor.

Nu ska jag däcka, är så mätt och trött! Puss

2011 november 24

God morgon! Jag är så himla trött, ligger fortfarande under det varma täcket. Men måste upp, klockan är 05:28 ... ffyy

Mangos

Jadu mamma ... nu sitter jag och äter en såndär äcklig mango, fast idag var den faktiskt riktigt goood :D

Tomorrow, we thank

Har "slutat" jobba. Känns konstigt att säga så när man bor på jobbet. Men det betyder i alla fall att jag inte behöver göra något, sålänge jag inte vill :) Mam och jag ska baka bröd tills i morgon, då jag ska fira min första Thanksgiving ♥

Morgondagen kommer att börja tidigt. Redan vid fem/sex, eftersom att vi ska åka någonstanns och förhoppningsvis se paraden som är varje år :D åhhh ... jag är jätte pepp, men längtar nog ärligt, mest efter middagen !!


Jag måste också börja planera inför Black friday. Bästa dagen ever ?? Dagen då i stort sätt varenda affär har enorm rea. Butikerna här öppnar redan kockan 00.00 på natten mellan tors-fredag och den bästa rean är självklart på natten när de öppnar. Men själv får jag nog nöja mig med och jag kommer iväg på morgonen ...

Deer

2011 november 23

Blir att hämta barnen tidigare idag ... vet inte riktigt vad vi ska hitta på här hemma än. Men i morgon och på fredag är jag ledig tror jag. Gött, för då blir det sovmorgon !! Måste även försöka hitta en adventsljusstake till söndag, tror inte att min familj har någon sådan, än :) får kanske göra något tillfälligt, för det blir nog en tripp till Ikea innan den 13 december.

Coffee with some Aupairs

Den här dagen avslutades perfekt! Vid åtta tiden ikväll kom jag till ett (av många) Starbucks, som ligger typ 20min ifrån där jag bor ... om man kör helt rätt :P

Där spenderade jag min kväll genom att fika med ett gäng Aupairer. Ikväll var vi fem stycken tjejer. En från Sverige (så jag fick prata svenska lite fort när vi skulle kolla vart i Sverige vi bodde), två från Tyskland och en från Österrike! Alla var hur trevliga som helst, så jag ska nog försöka att få in detta i rutin!

White Castle

Tröstar mig med tjockismat. Dock är nog inte detta ett ställe som jag kommer bli stamis på ... men de har pyttesmå söta hamburgare!

2011 november 22

Bajs!
Idag har jag vart och öppnat ett konto hos Bank of America. Det fungerar typ som hemma, förutom att deras bankomater är lite coolare! Hehe ... Så nu kan jag få min lön på kontot.

Sen skulle jag fixa ett Social Security number, meeeen då visar det sig att det är fel på mitt J1 (mitt visum). Så nu måste jag ta tag i det! För utan mitt SSN kan jag inte få mitt Amrekanska körkort ...

New Year


Yeeeeeeey !!
Vet ni vart jag ska fira Nyår ??
Jag och tre andra svenska Au pair tjejer bokade precis ett fyrbäddsrum i New York City, Manhattan. Vi fyra kommer att bo på hotellet från fredag till söndag och jag hoppas på att det blir ett väldigt lyckat nyår! Mina förväntningar är redan höga.

Om det finns någon där ute som har några tips på vad vi ska göra dessa dagar får ni gärna dela med er :)

Nu återstår bara att planera hur jag ska ta mig till Manhattan och hem. Kanske kan få skjuts ... får kolla upp hur tågen går och vart man hamnar! Sen är det självklart klänningen, nyårsklänningen är väldigt viktig. Men jag har redan lite funderingar i huvudet, ska bara hitta en passande affär att shoppa lite i!

Cat

Haha ... Nä, idag blev det inte speciellt bra !! Men till middag idag fick jag en blodig oxfilé, så jag är nöjd ändå!

10 truths about

20 sanningar om Nathalie Lindblom
Trodde ni att ni kände mig? Well, här har ni mig i ett nötskal. Hur mycket visste du om och hur mycket förvånar dig?
1. Jag är fruktansvärt rädd för att bli sårad och har därmed väldigt svårt för att lita på killar som jag tycker om. Jag intalar mig själv i stället att dom är bad news för att kunna ha en anledning till att lämna dom innan dom lämnar mig, vilket har förstört flera av mina förhållanden.
2. Jag avskyr ojämna siffror varvid exempelvis ljudvolum och inställningsbar temperatur alltid måste stå på jämnt nummer.
3. Jag undviker fortfarande A-brunnar i tron om att dom betyder otur, trots att jag i år fyller 23....
4. Jag tror på andar och att vår själ lever kvar efter vår död. Spöken? Hell yeah!
5. Jag tror på ödet och att allt som händer har en mening. Det finns ett mål som vi är alla är menade att nå, men om vi sedan väljer att gå raka vägen dit eller tar genvägar, senvägar, omvägar, U-svängar, ja.. det är helt upp till oss!
6. Jag är ett kontrollfreak och när jag känner att jag inte har koll på läget oroar jag mig så mycket att jag får fysiskt ont i kropp och själ.
7. Jag är kass på att höra av mig till folk, även till dom som betyder hur mycket som helst för mig.
8. Jag är skitkänslig när det kommer till sorgliga filmer och jag gråter som på beställning.
9. Jag blir väldigt sällan riktigt förbannad, men när jag väl blir det så håller sig folk undan. Jag har ett humör som heter duga och jag kan helt enkelt inte kontrollera mig själv när jag passerat en viss gräns.
10. Jag står för den jag är, vilket jag inte vågade göra när jag var mindre, men numera vet jag hur jävla bra jag är och vad andra tycker om mig spelar därmed ingen roll. Givetvis suger jag åt mig kärlek och komplimanger som en svamp, men skitsnack och dylikt rinner idag bara av mig.
11. Jag har stora sömnsvårigheter på sommaren om jag sover ensam då det är på tok för ljust för mig. Jag får en grym ångest, blir rastlös och känner mig tvingad att gå ut och hålla mig sysselsatt. Men sover jag tillsammans med någon är det inga som helst problem.
12. Det som kan göra mig fullständigt galen är människor som tuggar med öppen mun, och det gäller allt från mat till tuggummi. Det där jävla smaskandet kan göra mig på så sjukt dåligt humör, det är gränsfall till att jag skulle kunna ge dem en käftsmäll enbart för att få stopp på det. I min värld hör det till en bra uppfostran att tugga med stängd mun, något de flesta lär sig från barnsben.
13. Jag kan med lätthet somna till festmusik eller hemmabiosystem om det är oplanerad sömn. Jag kan däremot inte alls sova om det är några som helst ljud omkring mig när det är läggdags, eller om det är tidigt på morgonen och det inte alls ännu är dags för mig att gå upp.
14. Jag vill alltid vara stark i alla andras ögon och avskyr att visa mig svag. Jag gråter inför andra anyways, men jag känner mig så sjukt liten och dålig när jag gör det. Däremot tycker jag själv att sårbarhet är bland det vackraste som finns - när jag hittar det hos andra.
15. Jag har sedan ett år tillbaka börjat drömma om familjelivet med ett hus ute på landet, och för varje dag som går blir längtan starkare och starkare. Jag börjar tröttna mer och mer på tillfälliga och flyktiga kontakter utan vill snarare ha något stabilt och tryggt.
16. Jag kan vara hur förbannad som helst, över saker som jag dessutom har rätt att vara förbannad över, men börjar personen som jag är arg på gråta bryter hela min värld ihop och jag förlåter nästan allt.
17. Jag gick i sömnen, och det ordentligt, när jag var liten och jag gör det fortfarande ibland.
18. Jag blir löjligt till mig när jag ser en riktigt muskulös, tatuerad kille. Jag har varit svag för denna typ av karlar ända sedan jag var, ja minst 12, och jag verkar inte riktigt växa ifrån det heller!
19. Jag älskar att inte vara en typiskt tjejig tjej. Jag jobbar som ordningsvakt som dessutom den enda tjejen i föreningen, jag trivs grymt bra på tunga lagerjobb där nästan enbart karlar jobbar, det finns ingenting jag är rädd för, inga djur jag tycker är äckliga. Jag gillar att bli skitig, rapar, går ibland ut helt utan smink, söker ständigt nya utmaningar, vet vad jag vill. Ja, ska jag fortsätta? Jag tål verkligen inte tjejer som spelar på den oskuldsfulla jag-är-tjej-så-jag-klarar-inte-av-det-där-rollen. Pinsamt!
20. Jag börjar nästan tjuta när någon som inte står mig väldigt nära ger mig komplimanger för någonting. Jag är verkligen inte van vid att få cred från människor som inte räknas som min familj, så när det väl händer blir jag mjuk som jello och vet inte vart jag ska ta vägen.
10 sanningar om Bockebrud

1. Jag är nog/nästan en shoppoholic.
Jag älskar att gå i affärer och bryr mig sällan om att kolla på kvittot. I min garderob hemma i Sverige finns den kläder som hänger på galgar som aldrig har använts, de är fina, men det har aldrig funits tid för dem.

2. Jag ogillar ojämna siffror, exempelvis ljudvolum i bilen.

3. Jag en planerare, ialf av min egen tid!
Jag älskar att göra listor och tänka ut i vilken ordning saker och ting ska göras :D
(sen älskar jag självklart impulsiva saker)

4. Jag är väldigt, väldigt dålig på att höra av mig till folk.
Även till dom som betyder mest ♥

5. Jag är känslig när det kommer till sorgliga filmer ... börjar ofta gråta till barnfilmer, i smyg!

6. Jag blir väldigt sällan förbannad/arg.
Jag ser sällan att det finns anledning till att bli det? Slösa massa energi på att gå runt och vara sur och tvär? Dock kan jag bli riktigt arg när det nu händer.

7. Jag har svårt att tycka illa om folk.
Om jag tycker illa om någon har jag alltid en väldigt bra (och vuxen) anledning. Jag skaffar mig egna uppfattningar om folk och är inte den som ogillar någon för att någon annan gör det. 

8. Jag kommer in i perioder då jag kan få stora sömnsvårigheter.
Men det brukar oftast bara pågå i två veckor, sen somnar jag så fort jag lägger mig på kudden :) och om jag är trött har jag inga problem med att somna med massa lampor som lysser eller musik som spelar för fullt!

9. Jag är rädd för att bli sårad/lämnad och har därmed valt att inte få kärleksfulla känslor.
Jag lämnar dem innan dom lämnar mig ... något som jag försöker arbeta bort!

10. Jag vill alltid vara stark i alla andras ögon och avskyr att visa mig svag.
Jag gråter väldigt sällan framför folk, känner mig som en tönt när jag gör det. Däremot tycker jag själv att sårbarhet är vackert när jag hittar det hos andra.

2011 november 21

Jag är så himla trött idag. Var till och med tvungen att lägga mig i sängen när jag hade skjutsat barnen ... tur att det är kortvecka som gäller! Tror inte att jag behöver laga mat häller, för dad är hemma och har tänkt slänga på kött på grillen :)

Kommande dagar
Torsdag - Thanksgiving !!
Fredag - Black friday (vaaaarför har vi inte denna dagen hemma?!)
Måndag - Cyber monday

Time for ice cream

Skynda att älska

Igår blev jag klar med min bok. Den heter Skynda att älska, och är skriven av Alex Schulman.

Den handlar om hans barndom och hans saknad efter sin bortgångna pappa.

Boken var jätte bra! Rekommenderar verkligen er att läsa den.

Good morning sunday

Härligt med sovmorgon till tio på helgerna! Inga problem med att gå upp då, men det kan nog bero på att jag går och lägger mig bra mycket tidigare här än vad jag gör hemma :D

Second birthday party

Nu är vi hemma :) har vart en lång dag och jag är helt slut!

Det har delats ut många packet idag :) Tjejen på det här kalaset blev tre år. Så himla söt :)

Först fick vi smörgås och massa smågott, sen åt vi tårta (som för övrigt var den *host*äckligaste*host* jag ätit). Men jag log och åt, man kan inte vara ohyfsad! Men tårtan var jätte fin att kolla på, flickan hade också på sig en snövitklänning.

First birthday party

Det första kalaset vi var på höll hus i en affär där man gör sina egna nallar. Så alla barnen på kalaset fick göra en egen :) sen kunde man köpa till kläder, skor och smycken till dem! Hur gulligt som helst.

Sen fick de lunch från Mcd och små cupcakes :) även jag fick en liten.

Nu är vi hemma och tar det lugnt innan vi ska iväg på nästa.

2011 november 19

Lördag morgon och här är det redan full fart. Två barnkalas inplanerade idag! Första börjar vid elva, men vi måste åka vid tio ... det andra börjar någon gång på eftermiddagen :)

Så nu är det bäst att göra sig fin!

Scouts

Dom är nu redo att åka iväg på en övernattning med Scouterna (så söt :). Han och hans pappa ska åka iväg, de kommer sova under hajar inatt!

Manicure and Pedicure

Då har man var på sin första Nagel salong och blivit behandlad med Manikyr & Pedikyr. Gud så gött det var :) om jag bara hade velat ha en vanlig manikyr hade det enbart kostat mig dryga 70kr !!

Har dock knappt några naglar kvar eftersom att så många hade gått av, så hon klippte alla korta ... de är även raka nu, har alltid hade bågformade innan. Får se om jag vänjer mig!

Cleaners

Idag är det dags för städning av huset. Så för en timma sen kom det hit tre personer som ska damma, dammsuga, torka golv och putsa av badrummet. Dom kommer och gör detta varannan fredag, så under tiden emellan ser vi i familjen bara till att plocka undan efter oss.

Nu har jag trängt ihop mig i soffhörnet för att inte vara i vägen :)

2011 november 18

Det är väldigt mysigt när solen lyser in över frukostbordet såhär på morgonen en fredag :)

Quite strongly

Fick en snaps hostmedicin av dad innan jag gick upp på mitt rum. Han sa att det var ganska så starkt och att jag skulle somna gott ?! Han och någon vän (kan vara en familjemedlem) skulle kolla på fotboll, så för att inte störa, har jag gått upp till mig och ska läsa lite!

Alex och jag ritade lite innan det var läggdags :D ganska nöjd för att vara min första ... haha

Long night

Idag var det första dagen som jag har haft allt ansvar själv. Tycker att det har gått riktigt bra :) "mina" barn är så snälla!

Innan jag hämtade barnen så ringde min kära bror Niklas mig på skype :D vi hann med att prata igenom en hel del. Han hade tydligen också hittat hit, efter att pappa hade visat honom??! Vad händer där hemma egentligen ;)

I morgon blir det samma ansvar som idag, fast inte lika länge. Och senare blir det tjejkväll med mam & Alex!

Skype date

Nu har jag skypat med bästaste Signe ♥

2011 november 17

Idag fick jag skjutsa barnen själv för första gången :) känns bra! Ska även hämta dem själv och kommer att jobba tills de går och lägger sig ikväll. Så torsdagar när mam går i skolan blir de längsta under veckodagarna.

Nu sitter jag och skriver ner adresser och olika mat recept (sånt som jag har lagat den här veckan) som är bra att ha. Fick allt nytta av den söta rosa lilla boken som vi fick på Au pair skolan!

My new navigator

Jupp! Idag var vi och köpte en navigator till mig. Så nu har jag sparat hem adressen och Dom & Alexs skol adress! Så nu kan jag ge mig ut på vägarna :) eller ...?

Efter att vi hade köpt navigatorn gick vi in i djuraffären som låg brevid, vet inte om jag tycker att det är okej att sälja de stackars fiskarna sådär :(

 

Laundry day

Ska försöka tvätta lite kläder, om jag får igång tvättmaskinen. Måste åka och köpa ett set med mjukiskläder till. Gött att ha på sig på morgonen när man skjutsar barnen :)

O det är inte bara mina kläder som blir rena idag, utan även mitt ansikte. Vanligtvis sker detta på söndagar, men det är nog bättre att göra det på en vardag nu!

2011 november 16

Seg morgon. Blir att hänga lite i soffan idag, ska tydligen bli regn här, så det är väl ingen idé att gå ut!

Skönt att man börjar komma in i det nya livet. I morgon blir det nog första dagen som jag ska klara av själv :)

Driver's license

Härlig natt läsning :) ska ta om körkortet här så jag får köra, även efter mina 30 dagar! Sååå tråkigt...

I've talked to my family

Idag gick det mycket bättre att Skypa med min kära familj :) vi pratade i över en timma. Skönt att hinna med sånt på förmiddagen, blev innan lunch idag. Får väl se när det blir nästa gång! Cultural Care tippar om att man inte ska prata med sin familj förens man har bott i USA mins två veckor. För att man kan få mer hemlängtan.

Men det beror nog på hur "mogen" man är och så, jag har ju även bott hemifrån sedan jag var nitton och även i en annan stad, två timmar hemifrån. Så jag har det nog lite lättare än andra kan jag tänka mig! Sen säger inte jag att jag kommer klara mig från ett samanrott, det märks.

Hann även man att gå ut lite idag. Den här staden är tydligen inte gjord för gångare, då de inte har en ända trottoar! Men jag hittade ett nagelställe som jag har tänkt att besöka någon dag :) alla mina naglar gick sönder förra veckan och jag har inga andra nagelgrejer än en fil med mig :P

Sen hämtade vi barnen och körde dem till en kyrkskola. Då åkte dad och jag för att kolla på en navigator till mig (?) jag hittar ju inte här och vågar inte ge mig ut i bilen själv, ifall jag inte hittar hem. Dad vill verkligen att jag ska ge mig ut i den stora världen själv :))

Lunch

2011 november 15

Då var morgonpasset avklarat. Sett till att båda barnen kom till bussen säkert. Fick även köra mam´s bil idag. Den stora, men det var mycket lättare än dem jag körde igår, fast jag behöver nog öva lite på att backa i backar ... funerar på om jag ska ut och gå lite eller om jag ska sova en stund?

Förresten, ni som vill kan adda mig på Skype :)
maria.bockerud - Jag har möjlighet och kommer vara online mest mellan (er tid) 15.00-21.00 mån-tors!
(kommer inte axeptera människor jag INTE känner, eller inte vill prata med!)

First week in the U.S. finished

Idag har jag vart borta en hel vecka från Sverige. Känns konstigt? Kort? Förra veckan spenderade jag i Au pair skolan (mån-fre) och har i stort sätt bara bott med min familj en helg, plus idag! Känns som längre, trivs faktiskt här och tror att det kommer bli ett bra år :) Hoppas bara att jag hittar några andra trevliga Au pairer i samma grupp, så att jag får någon att hänga med!

First day finished

Alex kom hem vid tre tiden och vi tillsammans med dad åkte och hämnade Dom vid bussen halv fyra. När vi kom hem var det dags för läxläsning ... hm, hoppas att det går smidigare i morgon :) sen var det dags för mig att göra debut i köket! Fick beröm, fast än så länge lagar jag efter mam´s noteringar. Efter det skickade jag iväg dem en efter en till duschen. Efter sex kom mam hem och jag tror allt att jag såg en lättnad av att allt redan var klart !! Känns skönt att man gör nytta i en familjs liv.

Haha ... fick köra när vi skulle hämta Dom idag. Baren tyckte att det var jätte kul :D dock tyckte jag att det var minde kul när jag skulle baka upp på deras uppfart! Min familj bor på toppen av en kulle? Jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det är väldigt branta backar till deras hus (många värre än min fd mördarbacke till vattugatan) och deras uppfart är typ som den. Fick kärringstopp ett par gånger innan jag hamnade på plats, tur att resten av bilarna är auto!

The bed

Jag har förstått att några av er vill att jag lägger upp en bild på min säng :) jag gör det här istället för på FB. Sängen är inte jätte stor, men himlans skön att sova i och den är alltid jätte, jätte fint bäddad!

My first day at work

Försöker Skypa med min familj, men det går sisodär. Tror felet är på deras sida :) för det är inget fel på "mitt" internet! Men de får skaffa en mic till mammas dator tills i morgon, för den är lite bättre. Fick även reda på att de snokar omkring här :D fast det var faktiskt meningen!

I morse fick jag väka upp barnen, sen plockade mam fram kläder till Dom (något jag ska göra sen), förberedde deras frukost, sedan åt vi frukost och när de var klara körde vi dem till bussen. Här väntar man även i bilen tills bussen har åkt.

Så nu är jag ledig tills jag ska hämta Dom vid 3-tiden. Alex går hem från skolan själv :) Bäst att äta lite lunch nu då!

2011 november 14

Uppe med tuppen! Ska snart väcka barnen, se till att de gör i ordning sig, äter frukost och sedan skjutsa dem till bussen :)

Sunday

Nu har jag och mam haft vårt första "söndagsmöte" av många. Vi har gått igenom kommande vecka och sånt!

My LCC called

Susan ringde min familj och pratade med Mum, sen fick även jag prata med henne. En LCC är den person som jag kontaktar om jag behöver få reda på något eller om jag får problem med min familj.

En LCC samordnar även alla Aupair'er i samma område och hittar på saker varje månad :) En normal grupp brukar vara 7-9 personer, men min är tydligen på 30 personer! Me like :))

Hon sa även att jag har tur som är min familjs första Aupair då de alltid kommer att minas mig ;) får hoppas att de kommer minas mig på ett bra sätt!

The food store

Det här är vad jag kallar STOR mataffär! Hehe ... Ni skulle ha sett vilka roliga vagnar man kunde välja på :P

2011 november 13

Goooood morgon! Blev vist sovmorgon till tio idag med :)

Igår jag jag på barnkalas hela kvällen! De brukar vist börja vid fem, först går man runt och hälsar på alla, sen leker barnen (ink. mig), efter det är det middag, tårta, paket öppning och sen lek igen. Riktigt mysigt :)

Idag ska mam, barnen och jag åka och handla mat! Woohooo

Bockerud/Blixt family

Detta halsband fick följa med hem idag!

Elf

Här fins Elf lite överallt och inte bara på internet :) haha ... Deras gallerior är STORA! Lika så biohuset, tror det fans 16 salar!

2011 november 12

God morgon :) Klev ur sängen för en timma sen, sovit så himla skönt! Mycket skönare säng än de hårda knarrande madrasserna som vi sov på i skolan! Sedan åt jag lite frukost, måste man få en sockerchock av alla flingor i det här landet? Trodde jag hittade något liknande "havre fras", men nej, socker fras var det :) får leta i mataffären sen!

Mam, Alex och jag ska snart åka och handla paket till något barn som vi vid klockan fem ska åka och fira! Spännande :D

My new home

Nu har jag lidit av känslan "Vad faaen håller jag på med?" två gånger den här veckan. Men idag var det inte alls lika jobbigt. Fick en klump i halsen när jag hade kramat mina vänner och satte mig på bussen. Jag har ju inte pratat så mycket med dem som också ska bo här i NJ. Men efter ett tag var nervositeten borta och jag blev så trött att jag nästan somnade. 

När vi kom fram var min familj den ända som var där. Kännde igen dem så fort bussen svängde :) familjen är precis som jag hade tänkt mig !! Dom är jätte snälla och på måndag börjar det håra arbetslivet igen.

Idag tog vi hem Kinesmat och sedan gick vi på bio :D

Min Samsung och Iphone


Fick för övrigt en ny mobil av familjen idag, Dad och jag gick och hämnade ut en mobil som nu ingår i deras familje-abonemang (kunde tydligen inte använda din Ena, men tack endå :).

Huset är inte så stort, utan nästan som det jag bor i hemma i Mjölby, fast lite större såklart. Men när jag såg mitt rum blev jag väldigt glad, de har bäddat så himla fint. Har också märkt att man inte alls har samma saker i sängen här som hemma.

2011 november 11

God Morgon. Nervös! Ska lämna skolan med buss nu till familjen :S

Smokeless ?

Vi åt på Fridays idag ... Sofia och jag tog var sin öl till maten, 19åringarna var alldeles för unga för sånt ;) när vi var klara och gick ut så tände jag min sista cigg, förhoppningsvis. Så paketet åkte i soporna !! Kommer att vara skit jobbigt att inte få röka när jag dricker alkohol, men det är väl bara att lida? Någon gång försvinner väl det med??

2011 november 10


Efter att lektionerna slutade idag vid 12:45 så åkte vi in till New York, City. Vaaaaad ska jag säga? Vad faaaen har jag gjort i 24år (-1år i Alvesta) i Mjölby? Här vill jag bo :) det är så himla fint, staden har allt, förutom mina älskade vänner <3 Det är tur att jag ska bo i NJ, så att jag inte har så långt tillbaka till denna underbara stad. Hoppas att ni där hemma i Sverige blir lite avundsjuka nu ;)

I morgon ska jag åka till min familj. Kommer troligtvis dö av nervositet på bussen ... men antar att även de kommer att vara nervösa för att ha mig i deras hem. haha ... det skulle jag vara i alla fall :P
Nu vill man helt plötsligt inte lämna skolan, här känner man ju många och har hunnit skaffa vänner. Vi är 73st Aupairer totalt här på skolan, vilket är ganska litet, men det beror på lågsesongen. Men det ska bli Awsome att så sova i en förhoppningsvis mjuk och skön säng :))

2011 november 09

Ser att klockan är 05:04 svensktd, helt sjukt med 6 timmars skillnad. Jag sitter på andra sidan av jordklotet typ, and I kinda like it :) lider inte av hemsjukan än ialf. Vi har haft några som mått lite dåligt över det, men vi har så mycket att göra hela dagarna så man hinner inte tänka.

Vi börjar med frukost 07-08
Lektion 08:15 - 12:00 (med 30min rast 10:00-10:30)
Lunch 12-13
Lektioner 13-18 (med 30min rast 16:00-16:30)
Middag 19-20

Idag hade vi även
Sing along (alla länder sjöng en barnlåt på deras språk) och Safty (det kom en as skön polis och pratade med oss). Sen har det även pågått en godis-grej. Att man fick dela med sig av sitt lands godis om man hade, så fick vi andra prova. hehe ... men jag och Sofia rockade lite rockring istället, sen drog Helena och jag mot duschen. Man vill ju lukta gott i New York i morgon ;)

Nu måste jag sova! Puss ♥

(jag kommer skriva det datumet det är när jag gör mina inlägg, bara så ni vet :)

2011 november 08

Här är klockan nio på kvällen :)
Vi har haft skoldag mellan 8-18, med massa information, dock inte så jätte intressant och lite smått tråkigt. Men vi har raster ganska ofta och då passar jag på att hänga med tjejerna som jag flög hit tillsammans :)

Tänkte berätta lite om gårdagen.
Jag gick upp vid klockan kvart i fem. Blev bara tre timmars sömn den natten pågrund av att pakningen tog så himla lång tid och sen var jag tvungen att duscha mitt i natten.
Efter lite panik över att vi hamnade i kö påvägen till Arlanda så var vi äntligen frame och jag checkade in min väska och växlade till lite dollar. Då var det dags att krama päronen för sista gången på ett halvår typ :´(
Sedan vandrade jag bort till min gate, där hittade jag tre andra Aupairer! Då lättade allt :) fick även reda på att jag skulle sitta med en tjej på båda flygen.

Flyget till England/London gick väldigt fort. Har kommir på att jag verkligen gillar att flyga gplatsen fter de här turerna. Vi fick lite mat och dricka. Sen hängde vi på flygplatsen i London i tre timmar innan vårat nästa flyg gick.

På flyget till USA/New York hade vi massa filmer (nya) att välja på. Jag kollade på Smurfarna och Friends with benefits och ett avsnitt av Simpson. Även tre omgångar med mat och lite vin gick ner ;)
Dock blev tjejen jag satt med jätte dålig på flyget, det slutade väl med att vi fyra blev eskoterade ut ur flygplatsen av fyra as snälla poliser. Vi fick så i en egen passkontrollskö och allt! Jätte skönt.

Väl på skolan ville vi inget annat än att sova, men då skulle vi sitta och prata med varandra samt äta pizza. Men sen var jag och en tjejerna naturligtvis tvungna att sätta oss vid varsin dator :) däckade gött sen kan jag lova !!

Arlanda

De flesta är säkert as glada när de sitter och väntar på sitt flyg till USA. Jag är aptrött och har tårar som rullar ner för mina kinder...

Har nu gett iväg mina två jobbigaste och viktigaste kramar <3 Mamma och Pappa !! Kommer sakna dem något grymt mycket! Urch :'(

7e november 2011

Sitter i bilen på väg upp till Stockholm, Arlanda. Ska bli skönt att komma fram och checka in väskan! Sen måste jag växts till lite dollar :) efter det ska jag gå till min gate och bara ta det lugnt. Tror att jag är i Amerika svensktid åtta ikväll typ. Lägger väl upp något på FB när jag är framme ;)

Sista natten

Då var dagen då jag lämnar Mjölby här! Fy faaan, jag har vart jätte lugn och inte känt av någon nervositet ... förutom ikväll när väsk-jävlarna började mucka med mig !! Då brast jag ut i tårar över att klockan var så mycket, jag fick inte ihop vikterna med väskorna och jag hann inte sitta i soffan och njuta med min älskade familj :'(

(Sen dess har de väl i stort sätt inte slutat? Fast jag är rätt lugn nu.)

Så då tyckte mamma (klok som hon alltid är) att jag skulle släppa allt och åka och hämta en mobil som jag lånar av Ena, som Malin fick gräva fram. Då fick jag även kramas en sista gång med Malin, Hannah och Signe :)

När jag kom hem igen, lite lugnare löste jag problemet direkt!

Nu ska jag försöka få en blund innan jag och päronen åker till Stockholm

Dagens kramar har gått till: Madde, BROR Nicklas, Carin, Malin, Hannah och Signe <3

6e oktober 2011

Har dragit på mig ett par gamla jeans och en tröja (tvättar allt just nu) ska åka ut till Madde och hälsa på! Sen ska min familj och ut och äta och efter det kanske det blir hockey med två sötisar!

Näst sista natten

Var as nöjd för några helger sen när jag gick hem från hålet sista gången på ett år. Ikväll var det inte lika kul att gå hem från parken :(

Har haft en underbar kväll med mina vänner, känner dock att jag saknade en hel del folk ute, även att det var fullt. Men tack alla underbara som var ute <3

Kommer vara gott att vakna upp och må bra, efter en "nykter" utgång!

Dagens kramar, massa random människor, älskart !!

5e november 2011

Hello! Idag började min dag med ett besök på stan. Som tur var hade de öppet idag trots att det är en röd dag! Blev även en fika med Signe, Jossan och Sandra :)

Sen åkte jag vidare till CityG och köpte det sista till resan :)

Nu sitter familjen i soffan och myser :) blir en dusch senare ikväll och inflyttningsfest och nykter utgång till parken för att kolla läget en sista gång!

Fredagshäng

Blev sugen, så åkte och tog mig en 15 minuters på solariet i stan på kvällen :)

Sen besökte jag Alex och Ebba, lämnade av lite sen i lördags och pratade av mig lite :)

Efter det åkte jag bort till Malin :) blev att hänga där tills nu! Fick även paket! Tack gumman :)

Dagens kramar fick gå till Oscar, Alex och Malin ;)

Sibylla

Något som jag verkligen kommer att sakna i USA är min älskade kycklingkebab från Sibylla i Mjölby !!

Sista fredagen

Yes, hann med att gå till banken (dock glömde jag växla in mina spanska pengar), hälsa på BT och så tog jag en fika med Oscar :) undrar om jag har blivit kortare på det senaste eller om det är så att Oscar har blivit ytligare lite längre? Himla rolig fika i alla fall, blir alltid glad av att hänga med Oscar !!

Får se om jag ska hälsa på Malin ikväll?

4e november 2011

Ny duschad :) nu ska jag bara göra mig fin för att ta en kaffe (te för min del) med Oscar!

Dagens andra "To do" är,
Bankbesök
Åka till Malin
Hälsa på BT

Reeeeedo

Jupp, nu är jag redo !! Förutom att jag ska packa resväskan och leta reda på alla papper ;) ehm ... tar det i morgon!

Jönköping

Bror N och jag spenderat hela dagen i Jönköping hos bror D, fru och barnen :) så himla mysigt! Niklas och jag har busat massor med tvillingarna och även lite med Zelda, Emilio var dock inte där.

Blev massa hejdå kramar idag med inblandade :)

3e november 2011

Dags att åka till Jönköping med bror!

Sötaste kusinerna, moster & man var nyss här med, flera hejdå kramar !! Dom hade vist tittat förbi igår kväll, men då var inte jag hemma, lite synd, men nu fick jag ju se dem idag :)

Kväller

Ligger i sängen. Idag blev det inte att gå till banken ... orkade inte :P

Gjorde i ordning mej och åkte sedan för att hämta upp Lotta! Vi har inte umgåtts på över ett år tror jag? Men det var verkligen jätte trevligt :) hoppas att det blir fler gånger ... om ett år!

Sen handlade jag och Magnus massa god mat som vi sedan lagade :)) Henrik kom när maten var klar och även han fick avnjuta middagen! Micke kom också förbi och i samlad trupp åkte vi till Henrik för att kolla på fotboll?

Dagens hejdå kramar blev med Lotta, Henrik, Micke och Magnus !!

Kööööött

Blomkålssoppa

Dagens

2a oktober 2011

Planen idag är att åka till Banken och prata lite med dem, sedan ska jag ta en fika med Lotta!
På kvällen ska jag och Magnus laga as god mat som jag ska njuta av :))

Nu vill jag bara att huvudvärken ska försvinna så jag kan ta mig en dusch!

En del avklarat

Urch :( min älskade bil har nu fått en ny ägare. Av alla mina bilar har denna vart en favorit, kanske för att det är denna jag har vart ägare till längst? Nu kommer den i alla fall att bo i Mantorp någonstans ... hejdå bilen!

Efter det tog jag en tripp till Vadstena, eller tripp ? Kom hem för en kvart sen :) jag har haft det lika mysigt som vanligt när jag är och hälsar på Bror och Gussie! Blev matlagning och massa prat! Bror fick även ta en kik på min dator, så den orkar med ett år till.

Så nu har jag kramat hejdå med Ena (i söndags), mormor, Gussie och Jezper !!

Puss & Godnatt

1a november 2011

Nu äre november !! Urch :(
Ligger i min morgonrock och kollar på Efter Tio, bästa morgonunderhållningen enligt mig. Härligt att bara ta det lugnt och äta frukost!

När det är slut är det dags att ta på sig något och bege sig ut. Blir att luncha på Gusto med Alex idag :)

RSS 2.0